Archive for April, 2012

Islami dhe muslimanët në Austri

  Mr. Muhidin Ahmeti   Islami dhe muslimanët në Austri Austria është një vend i Evropës qendrore që pati nderin ndër të parët në Evropë të takohet me muslimanët dhe besimin e tyre. Okupimi i Bosnjës dhe Hercegovinës, e para kësaj edhe lufta me Osmanlinjtë, e bënë këtë vend njohësin më të mirë të islamit [...]

Falënderim

Bild7

  Në shenjë mirënjohjeje për kontributin Tuaj të cmuar dhënë për Shoqaten (Xhamin) „BASHKIMI“ shprehim:   FALËNDERIM

Tre pyetje dhe përgjigje me Imam Ebu Hanifen

  Para shume vjetëve, gjate kohës së tabi’inëve (gjenerata e muslimanëve pas sahabëve), Bagdadi ishte një qytet i madh islam. Në fakt, ishte kryeqendra e Umetit Islam dhe për shkak se jetonin një numër i madh dijetarësh, ishte qendra e diturisë islame. Një ditë mbreti i Romës e dërgon një emisar në Bagdad për t’i [...]

Çmimi Stadt der Kulturen

preisverleihung

  Shoqata shqiptare sportive dhe kulturore „BASHKIMI“ ka fituar një cmim për projektin integrues „Linz-Stadt kennenlernen“.  Ky cmim ndahet qdo vjet nga zyra e integrimit dhe kultures. Projekti ynë u nderua në kategorinë II “integrimit socio-kulturor të emigrantëve në Linz”. Ky është një sukses shumë i madhë i shoqates sonë (“BASHKIMI”) ngase në mesin e [...]