Archive for September, 2015

Urime festa e Kurban Bajramit/ Hutbeja e Bajramit

Bajram Fest 2015

Falënderimet i takojnë vetëm All-llahut të Plotëfuqishëm, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin gjithmonë mbi mësuesin e njerëzimit, Muham-medin a.s, familjen, shokët e tij dhe të gjithë ndjekësit e rrugës së tij deri në Ditën e Gjykimit. Të nderuar besimtarë, vëllezër dhe motra:

Rëndësia e kërkimit të diturisë në Islam (Pjesa 1)

islamic-books-576x310

,,Lexo me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi ( cdo gjë). Krijoi njeriun prej një gjaku të ngjizur  (në mitrën e nënës). Lexo! Se Zoti yt është më bujari! Ai që e mësoi (njeriun) të shkruaj me pendë. I mësoi njeriut atë që nuk e dinte. ( El-Alek, 1-5). Falënderimi i takon vetëm All-llahut [...]

Kurbani dhe rregullat e tij në Islam

i̇stanbul-kurban-fiyatlari-küçükbaş-kurban-ne-kadar

,, Ne me të vërtet, të dhamë ty shumë të mira, andaj ti falu dhe prej kurban për hirë të Zotit tënd, me të vërtetë urrejtësi ytë është farësosur‘‘ ( El-Kevther, 1-3). ,, Te All-llahu nuk arrin as mishi  as gjaku i tyre, por tek Ai arrin bindja e juaj‘‘ (El-Haxhxh,37). ,, Kush ka mundësi të therrë [...]

Bëhu shembëlltyrë pas kthimit nga Haxhi

522333_4848076159533_839864523_n

Falenderimi i takon vetëm All-llahut, përshëndetjet qofshin gjithmonë mbi Muham-medin a.s  familjen, shokët e tij dhe të gjithë ndjekësit e rrugës së tij deri në Ditën e Gjykimit. Të nderuar besimtarë, vëllezër dhe motra:

Lajmërim – Kurban Bajrami 24.09.2015

Kurban Bajrami 15

Të nderuar besimtarë, ju informojmë se programi i Kurban Bajramit është si vijon: 06:15 – 06:30  Falja e Namazit të Sabahut 06:30 – 07:20 Programi i Kurban Bajramit 07:20 – 07:30 Falja dhe Hutbeja e Kurban Bajramit

Veprimet e Muham-medit a.s. në haxhin e tij( Pjesa 2)

mekka

Falënderimet i takojnë vetëm All-llahut xh.sh, salavatet dhe selamet qofshin gjithmonë mbi Muham-medin a.s. dhe të gjithë besimtarët dhe besimtaret që kanë ndjekur këtë rrugë dhe ata që vazhdojnë ta ndjekin deri në Ditën e Gjykimit. Të nderuar besimtarë, vëllezër dhe motra: