Bashkimi

 

Shoqata Shqiptare Bashkimi është themeluar me daten 29. Dhjetor 2003 dhe Kryetari aktual i saj është Xhevat SULEJMANI.

Qëllimet e para të shoqates janë integrimi i shoqëris sonë shqiptare dhe shoqërive tjera, eliminimi i paragjykimëve dhe diskriminimëve.

Për të arritur këto qëllime na duhet nje bashkëpunim i ngushtë me vendet e integrimit të Land OÖ, të AK OÖ, të zyres së integrimit të qytetit Linz, Institutit pedagogjik të VHS OÖ, të OGB OÖ, të komunave dhe Wissensturm.

Qëllimet tjera jan Mbrojtja e Kultures dhe Fesë sone, Shpërndarja e informacionit, shkëmbimin ndërkulturor, sporti, edukimi, shëndeti dhe perforcimi i gjuhëve gjermane dhe shqipe.

Kontaktet

 Adresa:

Waldeggstraße 59

4020 Linz

 

E-Mail.:

bashkimi.verein@gmx.at

Homepage:

www.xhamia-linz.at

 

Dieser Post ist auch verfügbar auf: Gjërmanisht