Tribunë fetare 17.06.2016 nga ora 17:00

thumbnail_image1

Tribunë fetare 17.06.2016 nga ora 17:00

Informim për Muajin e Ramazanit

Imsakija 2016

Të nderuar/a besimtarë/e!

Falenderojm All-llahun e Madhërishëm që ky Ramazan fillon në të gjitha vendet muslimane në të njejtën ditë, pra më 06.06.2016 (E Hanë ).

Këtë informatë zyrtarisht e konfirmuan edhe Arabia Saudite dhe Turqia.

 

Ju informojmë se programi i Xhamisë “BASHKIMI” për këtë muaj do të jetë: Read more »

Ramazani muaji i devotshmërisë

Ramazani-1

,,O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim, sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm‘‘ (El-Bekare,183).

,,…..Muaji i Ramazanit, që në të (filloi të ) shpallet Kur’ani që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra)…. (El-Bekare,185)”.

Njëra nga pesë shtyllat esenciale të Islamit është edhe Read more »

Urime muaji i shenjtë i Ramazanit

xhami-perendim

Mesazh urimi me rastin e Muajit të Shenjtë të Ramazanit nga Kryesia e Xhamisë BASHKIMI

Të nderuar vëllezër e motra!

Me rastin e fillimit të Muajit të Shenjtë të Ramazanit,në emrin tim si dhe në  emer te Kryesisë së Xhamisë BASHKIMI u uroj të gjithë antarëve si dhe gjith besimtarëve Myslimanë, që ta kalojnë në paqe së bashku me familjet e tyre! Read more »

Muham-medi a.s. shembull i përkryer për ne

islamic-wallpapers-620x310

,,Ju e kishit shembullin më të lartë në të dërguarin e All-llahut, kuptohet ai që shpreson në shpërblimin e All-llahut në botën tjetër, ai që atë shpresë e shoqëron duke e përmendur shumë shpesh All-llahun” ( El-Ahzabë,21 ).

Në shumë ajete Zoti i Madhërishëm flet me lavdërime për Pejgamberin e Tij, të cilin na e paraqet si një shembull dhe model për ne i cili posedon cilësitë më të larta të ahlakut. Jeta e tij prej fillimit e deri në fund është shumë e rëndësishme për besimtarin musliman. Ai ka përcjellë dhe kumtuar vetëm të bukurën, ka jetuar të bukurën dhe duke këshilluar bukurinë ka thënë: Read more »

Vlera e muajit Sha’ban dhe natës së madhe të Beratit

08409687-00dc-e211-9ee7-14feb5cc13c9-770x470

‘’….dhe ku të jeni, fytyrat tuaja ktheni kah Qabeja….’’ (El-Bekare, 144)

Hamdi i takon vetëm All-llahut të Madhërishëm, përshëndetjet dhe selamet qofshin gjithmonë mbi të dërguarin e Tij, Muham-medin s.a.ë. familjes, shokëve të tij dhe të gjithë atyre që pasojnë rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Të nderuar vëllezër dhe motra, të nderuar besimtarë:

Muaji Sha’ban është Read more »

Shqiptarët në Linc të Austrisë marshuan në ditën e punëtorëve (1 Maj)

20160501-1

Për dallim nga shumë vende të Europës Juglindore, poashtu edhe më gjëre, ku 1 Maj-i festohet në mënyra te ndryshme, duke filluar nga pikniqet e deri te mbrëmjet gazmore, shqiptarët që jetojnë në Linz të Austris, gjegjësisht anëtarët e Shoqatës BASHKIMI edhe këtë vit vazhduan me avazin e vjetër. Ata në këtë ditë të dalluar për punëtorët, dolën në qendër të qytetit dhe bashkë me Read more »

Israja dhe Mi´raxhi

miraxh 2016

,,Pa të meta është Lartëmadhëria e Atij që robin e Vet e kaloi në një pjesë të natës prej Mesxhidi Haramit(Qabes) gjer në Mesxhidi Aksa(Bejti Mukaddes)rrethinën e së ciles Ne e kemi bekuar,(ia bëmë këtë udhëtim) për tia treguar atij disa nga argumentet Tona. Vertet, Ai është Read more »

Hadithi i javës

hqdefault

Transmetohet nga Ebu Hurejre se Pejgamberi a.s ka thënë:

,,Vërtet Zoti i Madhëruar dërgon melek në tokë për të kontrolluar rrugët dhe për ti gjetur njerëzit që e përkujtojnë All-llahun. Kur të takojnë popullin që e përkujtojnë All-llahun thonë: Kërkoni cka u nevoitet dhe i mbulojnë me krahët e tyre në qiell. Zoti i Madhëruar e din situatën por prap i pyet melekët: Cka thonë robërit e Mi? Melekët raportojnë: Read more »

Nata e Regaibit, hyrja në 3 muajt e mëdhenj

3_muaj10

Regaib është shumësi i fjalës Ragibe që do të thotë Nata e dhuntive, shpërblimëve, faljes, veprimit të punëve të mira dhe largimit nga ato të këqiat.

Kjo natë sipas kalendarit islam (llogaritjes hënore) është nata e xhumasë së parë të muajit Rexheb (Nata që lidhë ditën e enjte dhe ditën e xhuma). Ne të gjithë e dimë rëndësin dhe vlerën që ka nata dhe dita e xhuma dhe kur vjen edhe një natë tjetër e madhe sikur Read more »