Archive for October, 2014

Rinia, forca e ndryshimit

Pas shumë përpjekjeve që u bënë për të filluar me takimin e të rinjëve të shoqatës “BASHKIMI”, më në fund filloi ky aktivitet i shumëpritur edhe atë nga data 11.10.2014, me fillim në ora 19:00. Takimin e hapi vetë iniciatori i këtij projekti z. Menderez ef. Alili, imam në Xhaminë Bashkimi, duke treguar për rolin e […]

Porosit dhe mesazhet e ditës së kurban-Bajramit

,, Ne vërtet të dhamë ty shumë të mira. Andaj, ti falu dhe prej kurban për hirë të Zotit tënd! E ska dyshim se urrejtësi yt është farësosur‘‘ (El-Kevther 1-3). All-llahu ekber, All-llahu ekber, Lailaheil-lall-llah huvall-llahu ekber All-llahu ekber veli-lahi elhamd Falënderimet dhe lavdërimet i takojnë vetëm All-llahut Fuqiplotë. Përshëndetjet dhe selamet e përzemërta i […]

URIME FESTA E KURBAN BAJRAMIT

Të gjithë besimtarëve myslimanë shqiptar, URIME FESTA E KURBAN BAJRAMIT! Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi ju. Gjithashtu urojm nga zemra që tek të gjithë NE sa me shumë të mbretëroj solidariteti, respekti dhe dashuria mes njerëzve, e, mbi te gjitha, sakrifica për te mirën dhe të drejtën- në përgjithësi, kombin, atdheun dhe gjithë […]

Programi për ditën e kurban-Bajramit

               ( Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit) Të nderuar anëtarë të xhamisë ,, BASHKIMI‘‘ : Ju bashkëatdhetarë të nderuar që jetoni dhe veproni në qytetin e Linz-it me rrethinë, por edhe më gjërë: Ju informojmë se dita e kurban-Bajramit, është dit e Shtunë me datë 04.10.2014, dhe  namazi […]