Archive for April, 2015

LAJMËRIM – Marshi për 1 Maj 2015

Të nderuar Vëllezër dhe Motra,   Unioni i shoqatave shqiptare në Linz (Shoqata Shqiptare „Bashkimi“, Shoqata „Ardhmeria“ dhe Shoqata e studentëve) fton të gjithë të interesuarit që të marrin pjesë në marshin për ditën e punëtorve (1.Maj) . Marshi fillon  në Blumauerstrasse 3-5 (afer PENNY MARKT) deri në Hauptplatz.

Edhe një gjeneratë e lexuesve të Kur´anit f.m. nga Xhamia BASHKIMI Linz

Më datë 26.04.2015 Xhamia BASHKIMI Linz përcolli edhe një gjeneratë të nxënësve, të cilët përfunduan me sukses të mësuarit e leximit të Kur´anit f.m. dhe gjërave esenciale nga mësim-besimi Islam i paraparë për fillestarët. Pas një pune dy vjeçare

Nata e Regaibit, hyrja në 3 muajt e mëdhenj

Regaib është shumësi i fjalës Ragibe që do të thotë Nata e dhuntive, shpërblimëve, faljes, veprimit të punëve të mira dhe largimit nga ato të këqiat. Kjo natë sipas kalendarit islam (llogaritjes hënore) është nata e xhumasë së parë të muajit Rexheb (Nata që lidhë ditën e enjte dhe ditën e xhuma). Ne të gjithë […]