Archive for June, 2015

Ç´thonë të tjerët për Muhammedin s.a.w.s.

-Në kohën e tashme shumë nga të afërmit e mi nga Europa kalojnë në fenë Islame dhe mund të thuhet se kalimi i tyre në Islam tashmë ka filluar…                                           BERNARD SHO -O Muhammed; më vjen keq që

Informim për Muajin e Ramazanit

Të nderuar/a besimtarë/e! Falenderojm All-llahun e Madhërishëm që ky Ramazan fillon në të gjitha vendet muslimane në të njejtën ditë, pra më 18.06.2015 (E Enjte). Këtë informatë zyrtarisht e konfirmuan edhe Arabia Saudite dhe Turqia.   Ju informojmë se programi i Xhamisë “BASHKIMI” për këtë muaj do të jetë: – Ligjerata e rregullt fillon 15 […]

Ramazani muaji i devotshmërisë

,,O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim, sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm‘‘ (El-Bekare,183). ,,…..Muaji i Ramazanit, që në të (filloi të ) shpallet Kur’ani që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues

Urime Muaji i shenjtë i Ramazanit

Me emrin e All-llahut , Mëshiruesit, Mëshirëbërësit ,,O ju qe besuat, agjërimi u është bëre obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm. El-Bekare 183. Të nderuar anëtarë të xhamisë ,,BASHKIMI,,:

Dua hatme në xhaminë,, BASHKIMI‘‘ në Linz

Aktiviteti i rradhës në xhaminë ,,BASHKIMI‘‘ Linz, data 07.06.2015 (e Diel)  14 h.   Në kuadër të xhamisë ,, Bashkimi‘‘ vepron edhe atë mjaft fuqishëm shoqata e grave,, Ardhmëria‘‘ e cila shënoi suksesin e rradhës me nënat dhe motrat tona që jetojnë dhe veprojnë këtu në Linz e më gjërë, duke nxjerrë edhe një gjeneratë […]

Ekskurzion „Ta përkujtojm Srebrenicën“

Të nderuar vëllezër, Një prej shumë aktiviteteve fetare të organizuara nga Xhamia Bashkimi, vlenë të veqohen vizitat e organizuara të qendrave islame nëpër qytete të ndryshme, si ajo në Vjenë, Münhen, Krems,etj, edhe këtë vitë Xhamia Bashkimi organizoi një ekskursion treditor me një program të pasur dhe pak më të gjerë treditor – „Ta përkujtojm […]