Archive for June, 2016

Tribuna e realizuar me 17.06.2016

Me lejen e Allahut të plotëfuqishëm, u realizua edhe tribuna e shumepritur nga Xhamia BASHKIMI në Linc të Austris. Ashtu siç ishte paralajmëruar ditë më parë, tribuna filloi në orën 17:00, ditë e premte. Ishte moderatori ai që shpalli të hapur tribunën, duke përshëndetur të pranishmit dhe poashtu duke i njoftuar ata me rrjedhën e […]

Tribunë fetare 17.06.2016 nga ora 17:00

Tribunë fetare 17.06.2016 nga ora 17:00

Informim për Muajin e Ramazanit

Të nderuar/a besimtarë/e! Falenderojm All-llahun e Madhërishëm që ky Ramazan fillon në të gjitha vendet muslimane në të njejtën ditë, pra më 06.06.2016 (E Hanë ). Këtë informatë zyrtarisht e konfirmuan edhe Arabia Saudite dhe Turqia.   Ju informojmë se programi i Xhamisë “BASHKIMI” për këtë muaj do të jetë:

Ramazani muaji i devotshmërisë

,,O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim, sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm‘‘ (El-Bekare,183). ,,…..Muaji i Ramazanit, që në të (filloi të ) shpallet Kur’ani që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra)…. […]

Urime muaji i shenjtë i Ramazanit

Mesazh urimi me rastin e Muajit të Shenjtë të Ramazanit nga Kryesia e Xhamisë BASHKIMI Të nderuar vëllezër e motra! Me rastin e fillimit të Muajit të Shenjtë të Ramazanit,në emrin tim si dhe në  emer te Kryesisë së Xhamisë BASHKIMI u uroj të gjithë antarëve si dhe gjith besimtarëve Myslimanë, që ta kalojnë në […]